Nasjonalmuseet vil se kunstnere fra hele landet!

Åpningsutstillingen skal fylle hele Lyshallen. Foto/Ill.: Nasjonalmuseet

Åpningsutstillingen skal fylle hele Lyshallen. Foto/Ill.: Nasjonalmuseet

Nasjonalmuseet åpner nå for at kunstnere kan sende inn verk til det nye museets åpningsutstilling.

Den første skiftende utstillingen på det nye Nasjonalmuseet blir en stor presentasjon av ny norsk samtidskunst. Utstillingen skal vises over hele 2400 kvadratmeter i Lyshallen på toppen av nybygget.

For første gang åpner Nasjonalmuseet nå for at kunstnere kan sende inn arbeider som vil bli vurdert av museets kuratorer. Det er mulig for alle som bor og virker i Norge og Sápmi å sende inn dokumentasjon av verk produsert i 2018 og 2019, men et kriterium er at ingen av kunstnerne i utstillingen skal være representert i Nasjonalmuseets samling.

– Åpningsutstillingen på det nye museet blir en kjærlighetserklæring til den norske kunstscenen. Vi ønsker en utstilling som overrasker og utfordrer oss, sier Nasjonalmuseets samlingsdirektør Stina Högkvist.

Vil se så mange kunstnere som mulig.

Utstillingskuratorene har reist omkring i landet det siste halvannet året. De har møtt godt over 200 kunstnere, fra Kristiansand i sør til Kirkenes i nord. Nå håper de å se flere kunstnere som jobber utenfor de større byene.

– Det er fortsatt mange steder vi ikke har rukket å besøke, og vi er sikre på at det er interessante kunstnere omkring i landet som vi ikke kjenner til. Derfor går vi ut med denne utlysningen, sier kuratorene Randi Godø og Geir Haraldseth.

Søknadsfristen er 5. august. Les mer om åpen innsending på nasjonalmuseet.no

Ved siden av utstillingen med norsk samtidskunst vil det til åpningen av det nye museet i 2020 vises en permanent samlingsutstilling. Samlingsutstillingen presenterer verk fra alle museets fagområder over nærmere 90 rom.

For mer informasjon, kontakt Simen Joachim Helsvig, simen.joachim.helsvig@nasjonalmuseet.no, 91764327.

Facebook Twitter Email