Ode til Osaka
Vi vurderer å lage en spin-of av utstillingen Ode til Osaka som har vært vist på Nasjonalmuseet – arkitekturmuseet.
På grunn av utstillingens spesielle utforming og krav til lokaler, må vi forsikre oss om at vi har visningssteder som har mulighet og lyst til å ta imot utstillingen før vi starter en eventuell produksjon.
Er du interessert i å vise utstillingen? Les teksten under og ta kontakt med oss.
Vi ser frem til å høre fra dere!
Utstillingens innhold
Sverre Fehn (1924–2009) leverte i 1968 bidraget 53135 til en lukket konkurranse om utstillingsarkitektur for den nordiske paviljongen ved verdensutstillingen i Osaka i 1970. Temaet i den skandinaviske paviljongen skulle være «Miljøvern i det industrialiserte samfunn». Hovedgrepet i Fehns konsept var en mobil, pustende form, som besto av to luftfylte kamre i gjensidig bevegelse, og som skulle fungere som en ren atmosfære beskyttet fra omgivelsenes forurensede luft. Fehn vant ikke konkurransen, utkastet ble dermed ikke realisert. På tross av dette, har prosjektet vært publisert flere ganger og blir sett på som et interessant og atypisk element i Fehns produksjon. Med utgangspunkt i Fehns originale tegninger, som nå er i Nasjonalmuseets samlinger, ble arkitektene Manthey Kula engasjert for å videreutvikle og tilpasse Fehns prosjekt til en 1:1-oppføring i arkitekturmuseet i 2015. En presentasjon av verdensutstillingen i Osaka 1970 vil sannsynligvis følge med.
Formidlingspotensiale
Utstillingen vil passe for både voksne og barn.
Den har formidlingspotensiale i forhold til en rekke aktuelle skolefag og problemstillinger:
Matematiske prinsipper og former
Grønn tenking og miljøvern
Arkitektur
Estetikk og formprinsipper
Meditasjon og kontemplasjon
Den vil også være godt egnet for voksne og vil særlig kunne treffe et designinteressert publikum, så vel som yrkesgrupper som for eksempel arkitekter og ingeniører, biologer, byplanleggere.
Installasjonen gir muligheter som ramme for eksempel for mindre foredrag, meditasjonskurs, yogaklasser eller kunstnersamtaler.
Tekniske spesifikasjoner
På grunn av installasjonens størrelse, krever utstillingen et rom som er minimum 15,5 x 14 m.
Dette inkluderer mulighet for publikum til å gå rundt installasjonen.
Takhøyden bør være mellom 5,2 og 6,2m. Det må være mulig å feste tunge artikler i taket.
Nasjonalmuseet dekker
Nasjonalmuseet vil stille med 3 utstillingsteknikere til montering og 2 utstillingsteknikere til demontering. Montering vil ta ca. to uker. Demontering vil ta ca. en uke.
Nasjonalmuseet dekker produksjon av utstillingen, kuratering, formidlingsopplegg, opplæring, forsikring og transport. I tillegg tilbyr museet lønning av formidler i forhold til tre alternativer som reflekterer visningsstedets egne ressurser på området.
Utstillingsstedet må stille med
Utstillingsstedet må stille med 3 utstillingsteknikere til montering og 2 personer til demontering. Montering vil ta ca. to uker. Demontering vil ta ca. en uke.
Lokale i riktig størrelse og med stabilt klima.
Lift som kan løfte både oppover og bortover.
Utstillingen trenger en vakt som er dedikert til utstillingen, alle timer i hele utstillingens åpningsperiode.
Time-laps fra monteringen av Ode til Osaka. Nasjonalmuseet - Arkitektur
Info
Størrelse
- Romlige krav: Se
Standardkrav:
Nasjonalmuseet dekker transport, forsikring og formidlingsmateriell (trykket publikumsbrosjyre, lærerveiledning og plakat). Alt kan også lastes ned i elektronisk form, inkludert en digital invitasjon. Nasjonalmuseet dekker i tillegg opplæring av regional formidler og kan også bidra med lønn til denne personen, etter nærmere avtale. Til enkelte utstillinger blir det produsert en større katalog som utstillingsstedene kjøper for videre salg.
Last ned alle dokumenter og bilder knyttet til produksjonen.Kontakt:
- Ida Strøm-Larsen
- Tlf: 45092612
- Epost: ida.strom-larsen@nasjonalmuseet.no
- Helga Gravermoen
- Tlf: 930 63 714
- Epost: helga.gravermoen@nasjonalmuseet.no
Kategori:
arkitektur