Nytt Nasjonalmuseum!

Her feires Stortingsvedtaket. F.v. Kulturminister Hadja Tajik, arkitekt Klaus Schuwerk, Nasjonalmuseets direktør Audun Eckhoff og Prosjektdirektør i Statsbygg Per Willy Nysæter

Her feires Stortingsvedtaket. F.v. Kulturminister Hadia Tajik, arkitekt Klaus Schuwerk, Nasjonalmuseets direktør Audun Eckhoff og Prosjektdirektør i Statsbygg Per Willy Nysæter    Foto: Børre Høstland /Nasjonalmuseet

Stortinget vedtok med solid flertall den 6.juni 2013 at det skal bygges et nytt, stor nasjonalmuseum på Vestbanetomta i Oslo. Bygget på 53 000 kvadratmerter er planlagt ferdig i 2019.

Hva kan dette kunne bety for den norske kunstarenaen?

Flaggskip for formidling

Det nye Nasjonalmuseet på Vestbanen har potensial til å bli like vellykket som de beste museene i Paris og New York, tror direktør Audun Eckhoff.

Nasjonalmuseet vil bli et flaggskip innen formidling av kunst, arkitektur og design. Det skal bli inspirerende for hele det norske kunstfeltet å besøke det nye museet. Her kan man møtes, se og diskutere hvordan det tilrettelegges for at møtet mellom kunsten og mennesket skal bli noe man bare «må oppleve»!

Storstue for hele landet

Nasjonalmuseets landsdekkende program og arbeid blir synliggjort også for museets besøkende – og det tilrettelegges for å gjøre museet til en møteplass hvor alle våre nettverk kan møtes og utveksle erfaringer og inspirere hverandre. En så unik satsing på kunst tror vi vil smitte til publikum og institusjoner utover hele landet. Det skal fortsatt tenkes mye, og høyt, om hvordan Nasjonalmuseet skal være museum for hele landet.

Les mer om nybygget her.

 

 

Facebook Twitter Email