Nyhetsbrev #2 August 2012 Høstslepp!

HØSTSLEPP FRA NASJONALMUSEET, NORSKE KUNSTFORENINGER OG SE KUNST I NORD-NORGE!

Vi kick-starter sesongen med et bredt spenn av visuell kunst, fra

Videostill fra "Painter" Paul McCarthy

Ketchup og blod. Videoperformancer av Paul McCarthy

Med virkemidler fra tv-serier og skrekkfilmer viser Paul McCarthys videoperformancer oss gnisningen mellom den perfekte overflaten i glamorøs populærkultur og  et samfunn med vold og galskap. I en mediepreget hverdag er vi vant med å kunne ta avstand fra det vi ser, men klarer vi det? Send forespørsel her.

Eventyrlig

Vår tids eventyrillustratørers bidrag til kjente og kjære Asbjørnsen & Moes eventyr,  i utstilling med reproduksjoner av de eldre Werenskiold og Kittelsens illustrasjoner. Se utstillingen, les eventyrbøker  og lek med magnetfigurer i fjell- og kongsgårdformasjon. Send forespørsel her. (egen turné gjennom Se Kunst i Nord-Norge 27.10.12 – 12.5.13)

Salte Kyss

Nytt av året fra Norske Kunstforeninger er en utstilling med videoverk av Shwan Dler Qaradaki. De tre filmene Salte Kyss I, II og III handler om flukt, savn, tilhørighet og identitet i et flerkulturelt Norge. Send forespørsel her.

Boliggjeld er dagens rock´n roll

Søstrene Annette og Caroline Kierulf står bak utstillingen Boliggjeld er dagens rock ´n roll, med tresnitt som er inspirert av folkekunst, modernistisk kunst, populærkultur og plakatkunst. Send forespørsel her.

Ulvehiet

Tegneutstilling med kunstneren Ingjerd Hansen Juvik, bosatt i Argentina siden 1997, men født og oppvokst på Sildpollnes i Lofoten.   Tegninger i stort format hvor enkle, abstrakte og intense former dominerer.  Utstillingen er et samarbeid mellom Rana Kunstforening og Se Kunst i Nord-Norge (SKINN), og samtidig en markering av SKINN sitt 35-årsjubileum. Utstillingen skal vises på 13 steder i Nord-Norge og på Svalbard. Se turnéen her.

GIERDU- bevegelser i samisk kunstverden / sirdimat sámi duodje-ja dáiddamáilmmis

er et utstillingsprosjekt som tar for seg samisk kunst og de diskusjoner og utfordringer som beveger seg i den samiske kunstverden. GIERDU inneholder kunstverk fra RiddoDuottarMuseat – De Samiske Samlinger i Karasjok, som har en av Nordens mest interessante samlinger av samisk kunst. Se turnéen her.

Nasjonalt formidlingsseminar 22. og 23. november 2012

Til slutt minner vi om Nasjonalmuseets formidlings- og produksjonsseminar i Oslo i høst. Vi har en spennende rekke internasjonale og nasjonale foredragsholdere på listen, og vil komme tilbake etterhvert med program. Merk av i kalenderen!

Facebook Twitter Email